Followers

SILA LENGKAPKAN FORM INI UNTUK DAPATKAN SEBUT HARGA

NAMA:
ALAMAT EMAIL:
NO TEL/HP
TARIKH MAJLIS
LOKASI MAJLIS
KONSEP & TEMA MAJLIS
BUDGET MAJLIS(MAX)
SILA TANDAKAN PERKHIDMATAN YANG DIPERLUKAN PAKEJ LENGKAP(KATERING/KHEMAH/ANDAMAN RUMAH)RM13.90
PAKEJ LENGKAP (KATERING/DEWAN/ANDAMAN DEWAN)RM14.90
PAKEJ RUMAH
PAKEJ DEWAN
PAKEJ TUNANG
MINI PELAMIN NIKAH/TUNANG
BAJU TUNANG
BAJU BERSANDING LP
PELAMIN BERSANDING-DEWAN
PELAMIN BERSANDING-RUMAH
PELAMIN BERSANDING-BWH KHEMAH
AKSESORI LENGKAP
HIASAN BILIK TIDUR
HIASAN TANGGA
HIASAN MEJA BERADAP
WALKWAY
KATERING
KHEMAH
FOTOGRAFI
MAKE UP TUNANG
MAKE UP NIKAH
MAKE UP SANDING

Form provided by Freedback.

Friday, 28 December 2012

PELAMIN KATIL CINTA HATI BAKAL PENGANTIN

Kali ini tak banyak cakap sebab nak minta semua cuci mata dengan hasil job saya..
Client ni complete full pakej amik dengan ekin

layann...

Nak dapatkan baju camni sweet baby pink leh sewa je dengan ekin

before makeup

after makeup

pasangan yang sesuai kami dari butik pengantin dania nak ucapkan selamat semoga selamat di ijab qabulkan nanti insyaallah

contoh pelamin english pakai katil lagi kelassss..


DAPATKAN PAKEJ PERKAHWINAN DAN BERPATUTAN DENGAN PIHAK KAMI BUTIK PENGANTIN DANIA

Monday, 24 December 2012

PENGUMUMAN BERIKUTAN PERPINDAHAN LOKASI BUTIK

Lokasi kini berpindah di tempat berikut dari kg.pandan
disebabkan barang dah terlalu banyak, untuk memudahkan pelanggan sebab kedai sebelum ni susah nak parking..segala kesulitan amat dikesali..thanks

Alamat
: No 2 Jalan 1/3 Taman Pinggiran Delima
              43100 Hulu Langat Selangor

Landmarks : dekat dengan carefour ampang,lepas menara tinjau bukit ampang perumahan pertama belah kiri

No Tel Baru : 0147324987
                      0176127471

*whatsapp ekin pun dah x availble buat masa ni..anything drop mesagge atau by email

Email : daniabridal@gmail.com

Waktu: Atas temujanji sahaja
           elakkan berjumpa jumaat,sabtu,ahad,isnin (time ni ada job)tapi kalau nak jumpa gak no problem just call dan mesagge ekin
             hari biasa sampai malam pun boleh mengikut keselesaan     pelanggan 



PAKEJ TUNANG 2013 MURAH TEMA MERAH PUTIH MODEN ENGLISH

Alhamdullilah selesai majlis pertunangan mimi yang diadakan di setapak. Malam sebelum itu kami pasang pelamin dalam satu jam setengah dan esoknya ekin start make up dan buat hair do sekali. Tema tunang mimi ini agak berbeza sikit sebab menggunakan kombinasi warna merah putih dan hitam.Nampak kan baju tunang mimi warna merah dan hitam jadi untuk elakkan pelamin jadi gelap ekin mainkan dengan warna putih dan merah. Nasib baik mimi suka sebab mimi ni client last minute seminggu sebelum majlis baru decide baju tunang yang dia pilih di butik. Masa majlis mimi nampak happy sangat sebab masa make up dia dah request tak nak buat sanggul just nak lepaskan je..jadi ekin iron curl rambut untuk mimi untuk nampak lebih ayu. Nasihat ekin kalau majlis dah dekat tidak perlu untuk rebonding rambut biarkan rambut dalam keadaan biasa.. senang sikit kalau nak buat rambut takdelah kaku sangat..

apa lagi jom cuci mata

Ni pakej yang mimi amik di Butik Pengantin Dania

PAKEJ TUNANG RM950
Mini pelamin
Baju tunang
Aksesori lengkap
Profesional make up & hair do

before after makeup

selamat bertunang ye mimi

bakal ratu sehari ni..cepat2 kawin ye

pakej tunang dan makeup dari butik pengantin dania

mini pelamin moden english 

pelamin dengan tema warna putih dan merah

inilah hasil dekorasi pelamin

mimi dan kawan-kawan 

nak jugakkk masa last touch up pasang pelamin ok ekin gambar sendiri kalau takde tak sah grrrr

DAPATKAN PAKEJ TUNANG 2013 DENGAN HARGA YANG RENDAH MENGIKUT BAJET ANDA







Sunday, 23 December 2012

MAKEUP DINNER MURAH HOLIDAY VILLA SUBANG

Kali ni +Ekin DaniaBridal  nak berkongsi tentang pengalaman ekin make up dinner untuk 5 orang..dari tengah hari start pukul 2.00pm sampai pukul 7.00pm di Hotel Holiday Villa Subang. Pengalaman make up yang best jugak sebab biasanya ekin make up dinner di butik je tapi kali ni make up di hotel.. itu pun ekin replace make up by mua sweet sebab anaknya demam masuk hospital. Daripada make up tunang di shah alam ekin terus pergi ke subang.Alhamdullilah dapat feed back make up dari client yang suka dengan sentuhan ekin sebab mereka totally different that night.Kesemua mereka bertudung so takde buat rambut..kalau ada next time boleh panggil assistant to incharge kihkihkih Selain daripada itu permintaan mereka nak make up yang sangat2 light simple natural tapi nampak vogue (dah jangan nak lebih-lebih ekin masyarakat benci nanti hihi)

Make up Dinner  RM80 per person
Transport charge+ tol + parking(lobby hotel) RM50

kalau sesapa yang berminat boleh la call/sms ekin untuk booked make up dengan ualls

*eye lashes sendiri punye :)
*hair do add on rm30

aksi yang sempat dirakam oleh encik Lee masa make up kelakar

before after makeup dinner

amboi suka la tue..dah macam raja ema lak

comelnya saya nak make up manja2 ngioww..hehe
before after makeover

alolo ayu gitu....

before after makeup

rasa makin muda pulak

sempat pose walaupun bz dengan hp yang xberhenti berdering dari tadi..al maklum orang kuat event ni

alhamdullilah bila semua settle make over pasni amik make up dengan ekin lagi ye tiap2 tahun hahaha
sempat pose masa nak balik ni nampak je pokok krismas depan cafe

MAKE UP RATE BY MUA EKIN

Day make-up - RM50.00 (ekin makeup & Studio sahaja)
Trial Make-up RM100 (di butik sahaja)
Dinner/Event - RM80.00 - RM150.00
Photoshoot - RM180.00
Tunang - RM250.00
Nikah / Bertandang / Berinai - RM300
Sanding - RM350.00
Pengapit - RM80.00
Hair-do- RM80 - RM150
(Stayback + Touch up RM 100)

call/sms 0147324987
facebook Dania Bridal

Saturday, 22 December 2012

PAKEJ TUNANG NIKAH MURAH PELAMIN VERSI PINK PLUM

Kali ini +Ekin DaniaBridal nak berkongsi pakej tunang yang Nadiatul Asyikin ni booked dengan pihak kami di shah alam seksyen 11
hanya dengan pakej tunang murah RM950 di Butik Pengantin Dania 

PAKEJ TUNANG RM950
Sepasang baju tunang koleksi sedia ada butik
Aksesori tunang
Mini pelamin tunang eksklusif
bunga tangan 

pilihan lain jika ada....

Make Up Tunang RM250

semuanya berjalan lancar dengan warna tema pengantin pink belacan yang menjadi warna pilihan pengantin buat masa kini.dapat pulak mesej dari nadiatul yang suka dan berpuas hati dengan make up tunang yang soft sama dengan yang dia request.
cara ekin make up lebih kepada sentuhan semula jadi tanpa mengubah wajah asal bakal pengantin.cuma tutup kekurangan wajah dan serlahkan kecantikkan semula jadi.

before after make up tunang

make up by me ekin dania bridal
hasil make up semulajadi by ekin dania touch sweet nyee nadiatul ni

bakal raja sehari dengan pakej tunang murah

mini pelamin panel bulat kombinasi pink dan putih

senyuman tanda hati sudah dimiliki

Mini pelamin panel bulat merah jambu english garden

dekorasi pelamin english

mini pelamin pakej tunang

tema pink dan putih untuk pakej tunang dan nikah
SELAMAT BERTUNANG BUAT DOKTOR NADIATUL ASYIKIN

Dapatkan pakej tunang dan nikah di 
Butik Pengantin Dania(in house)
atau hubungi

Saturday, 8 December 2012

PELAMIN ROMAN PILLAR TEMA HIJAU

Majlis perkahwinan ini dibuat di punchong kinrara
tarikh perkahwinan 8/12/2012
Meriah sangat suasananya masa ekin pasang pelamin satu hari sebelum meriah dengan kempling
Pelamin roman pillar mengikut tema hijau pilihan keluarga pengantin dibuat diluar rumah
pelamin ini sangat istimewa sebab dibuat betul-betul di luar rumah mengikut size rumah tersebut max 9 kaki dan lebar 20 kaki dan pelamin ini juga custom made sebab biasa pelamin roman pillar adalah size 10 kaki.
rezeki keluarga pengantin ini dapat pelamin baru (sudah termasuk harga kos pelamin)

dugaan masa nak pasang pelamin ini memang ada tapi semua selesai mengikut yang dirancang.
perkhidmatan make up hiasan meja makan pengantin semua dibuat dari butik pengantin dania

DAPATKAN SEGERA PAKEJ PERKAHWINAN LENGKAP DARI KAMI BUTIK PENGANTIN DANIA


SELAMAT PENGANTIN BARU DARI KAMI BUTIK PENGANTIN DANIA

Tema majlis perkahwinan ini hijau

gabungan arna yang sesuai untuk pelamin roman illar ini iaitu hijau,putih,peach

majlis persandingan belah lelaki disambut dengan suasana meriah


meja potong kek

hiasan meja makan pengantin


pintu gerbang diletakkan dihadapan pelamin roman


segala pertanyaan hubungi perancang perkahwinan 0147324987/0129368467
 atau lengkap form di www.daniabridal.blogspot.com

Anda juga Mungkin Meminati

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Receive all updates via Facebook. Just Click the Like Button Below

Powered By | Dania Bridal