Followers

SILA LENGKAPKAN FORM INI UNTUK DAPATKAN SEBUT HARGA

NAMA:
ALAMAT EMAIL:
NO TEL/HP
TARIKH MAJLIS
LOKASI MAJLIS
KONSEP & TEMA MAJLIS
BUDGET MAJLIS(MAX)
SILA TANDAKAN PERKHIDMATAN YANG DIPERLUKAN PAKEJ LENGKAP(KATERING/KHEMAH/ANDAMAN RUMAH)RM13.90
PAKEJ LENGKAP (KATERING/DEWAN/ANDAMAN DEWAN)RM14.90
PAKEJ RUMAH
PAKEJ DEWAN
PAKEJ TUNANG
MINI PELAMIN NIKAH/TUNANG
BAJU TUNANG
BAJU BERSANDING LP
PELAMIN BERSANDING-DEWAN
PELAMIN BERSANDING-RUMAH
PELAMIN BERSANDING-BWH KHEMAH
AKSESORI LENGKAP
HIASAN BILIK TIDUR
HIASAN TANGGA
HIASAN MEJA BERADAP
WALKWAY
KATERING
KHEMAH
FOTOGRAFI
MAKE UP TUNANG
MAKE UP NIKAH
MAKE UP SANDING

Form provided by Freedback.

Saturday, 24 November 2012

MAKE UP PERSANDINGAN SERBA HITAM GOLD

Nama pengantin Fatin
Tema persandingan Hitam Gold
Tempat di selayang pandang selayang baru

Inilah hasilnya...

using camera with flash

fatin dalam beberapa minit menjadi ratu sehari

ekin tak edit gambar jadi make up sanding semulajadi cantik

ratu sehari yang berani menggunakan warna tema hitam gold untuk majlis persandingan beliau

fatin dan saya as a make up artist
Jangan Lupa Like Fanpages Butik Pengantin Dania

Friday, 23 November 2012

SOLEKAN NIKAH DI SELAYANG

Nama Pengantin  Fatin
Tema Nikah warna Grey
Majlis pernikahan dibuat di selayang pandang rumah pengantin sendiri

fatin ada masalah eye bag yang tebal
hasil selepas make up with flash camera

suasana di luar rumah meriah ,,bayangkan masa nak make up ni si fatin ni leh kuarkan meja sorang..

first time make up pengantin di ruang tamu..semua duduk tengok dah macam buat class hahaha

MAKE UP DINNER

Make up dinner by me..
Di make up kan di kedai ampang.. siap bawa baju dinner sekali senang kan bersiap di kedai terus

ekin lupa  masa dah pakai fondation baru teringat nak snap picture ni hehe
selepas make up..

amboi bergambar sakan ye kak dah macam zizie ezzety

geram tgk muka gebu akak ni..rasa macam nak cubit-cubit je

Friday, 16 November 2012

PELAMIN SANDING RUMAH DARI BUTIK PENGANTIN DANIA

Kami pasang pelamin rumah ini di Sungai Pusu Gombak berdekatan dengan UIA.
Tema pengantin kali ini nak warna purple..tapi ekin combine kan purple yang ada dengan light purple dan pink supaya pelamin nampak cerah so memang Insya Allah takkan ada masalah kalau baju pengantin warna purple yang gelap atau pun cerah..sebab ekin pentingkan pengantin nampak cantik bila bergambar dengan pelamin yang dibuat oleh ekin n crew Dania Bridal.

Pelamin dah memang termasuk dalam pelamin pakej dari Butik Pengantin Dania

BOLEH CEPAT-CEPAT BOOKED UNTUK DAPATKAN PELAMIN INI

pengantin pakai kerusi berkembar untuk pelamin sanding

pelamin dalam rumah

 dekorasi dan inspirasi dari Butik pengantin dania

pelamin sanding tema purple dan pink

Bunga pelamin dari butik pengantin dania

pelamin dari butik pengantin dania

Pelamin Bunga jurai jurai kombinasi pink dan purple

Pelamin Rumah terbaru terkini ( semua nak Terrrrr..)

gubahan bunga pelamin

 Inspirasi Zaldeco & Me 

nampak tak muka wedding planner penat kan kan kannnn
Selamat Pengantin Baru dan Salam Sayang dari Team Dania Bridal

*untuk dapatkan quatation boleh lengkapkan form di atas dan segala update boleh LIKE FANPAGES BUTIK PENGANTIN DANIA

THANKS..

Monday, 12 November 2012

SOLEKAN TUNANG DAN NIKAH

Nama bakal pengantin Izzah
Tarikh  11/Noivember/2012
Tempat Bandar Tun Hussein Onn

Make up natural sesuai untuk tunang atau nikah just light-light je.Seperti yang diminta oleh izzah amboi nama macam dalam ombak rindu..izzah ni kecik je orangnya dan baru habis belajar degree.Seperti yang diminta oleh bakal pengantin kening tidak mahu dicukur dan tidak mahu pemakaian bulu mata palsu.Muka Izzah cuma ada jerawat sikit tapi ekin cover sebaik mungkin untuk tutup kekurangan itu then terserlahlah kecantikkan semula jadi izzah..

dapat sms dari izzah yang puas hati dengan make up rasa kepuasan berbaloi-baloi tnaks izzah

*NO EDIT JUST ADD WATERMARK N USING CAMERA WITH FLASH

TAHNIAH IZZAH DARI DANIA BRIDAL DAN SELAMAT BERTUNANG







PAKEJ PERKAHWINAN PELAMIN PAGOLA GARDEN ENGLISH

Antara koleksi pelamin bawah khemah yang eksklusif dari Butik Pengantin Dania.Pelamin ini kami buat di setapak danau kota khas untuk pasangan pengantin Aman Dan Isma. Mereka mengenakan pakaian pengantin hijau pucuk pisang.Pelamin juga dibuat khas iaitu menggunakan pelamin pagola dengan juntaian kristal dan bunga jurai-jurai.Make up untuk pengantin ini dikendalikan oleh ekin sendiri dan pemasangan pelamin dibuat malam sebelum majlis di bawah khemah.Credit to team crew Dania Bridal yang bertungkus lumus menyiapkan pelamin yang sangat gah dan tampak sangat esklusif garden english.Apa yang merisaukan ekin masa majlis ini  disebabkan hujan yang terlalu lebat sehingga menggangu lighting pelamin (banyak kali shot jugak la sebab basah kena air) so ekin kurang berpuas hati untuk side lighting tapi memang kena faham la semua sebab buat di luar kan.Tapi kalau pelamin pagola di dewan InsyaAllah kami nak mainkan dengan penggunaan lampu pelamin yang banyak..

pakej perkahwinan yang terdapat di butik pengantin dania

masa ni semua barang basah huhu

pelamin garden english pagola version
kalau amik fully pakej perkahwinan leh la dapat pelamin camni without extra cas

pelamin bawah khemah pagola

testing testing pelamin pagola bermandikan cahaya malam

Tahniah buat pengantin Aman dan Isma
juntaian kristal dan bunga jurai-jurai di pelamin pagola

wedding planner pun sempat berposing amboii nak jugakk

Tuesday, 6 November 2012

HOT PROMOSI PAKEJ KAHWIN MURAH


PROMOSI PROMOSI!! 

(SAYA NAK OPEN BOOKED PADA MEREKA YANG BUDGET TERHAD )

Hanya untuk Majlis Bulan November dan Disember 2012 ini!!!

PAKEJ KAHWIN RUMAH/BAWAH KHEMAH RM1800 sahaja

*Pelamin 1 panel(mengikut tema wrna dan pelamin sedia ada)
*Baju bersanding L/P(baju koleksi sedia ada di butik ampang)
*Aksesori lengkap
*Make up1x
free bunga tangan

tertakhluk terma dan syarat

call/sms 0147324987 to booked

Saturday, 3 November 2012

PERSIAPAN PROSEDUR PERNIKAHAN

Proses menjelang pernikahan merupakan satu prosedur yang harus diamati dan difahami dengan teliti.Hal ini berlaku kerana anda mungkin terjebak ke dalam masalh kecil yang mampu membuatkan urusan pernikahan tersebut tergendala

Ringkasan dari saya

Permohonan perkahwinan bagi perempuan
*Hadir kursus pra perkahwinan
*dapatkan borang 2C dan 2D di JAIS/PAID
*Dapatkan borang pemeriksaan ujian Hiv
*Lengkapkan borang dan lampirkan dokumen sokongan (2 bulan sebelum nikah)
*Dapatkan pengesahan dari penolong pendaftar nikah(PPN) qariah
*Dapatkan kebenaran nikah
*Serahkan kebenaran berkahwin pada PPN qariah
*Akad nikah dijalankan
*Ambil surat perakuan nikah

Permohonan perkahwinan bagi lelaki
*Hadir kursus pra perkahwinan
*Dapatkan borang 2A
*Dapatkan borang pemeriksaan ujian Hiv
*Lengkapkan borang dan lampirkan dokumen sokongan (3 bulan sebelum nikah)

*Dapatkan pengesahan dari penolong pendaftar nikah(PPN) qariah
*Dapatkan kebenaran nikah dari Pejabat Agama Islam Daerah
*Dapatkan kebenaran berkahwin pada PPN qariah
*Serahkan kebenaran pada pihak perempuan


P/S Ingat senang ke nak kawin..get prepare semua diatas sebagai panduan sahaja..:)


Friday, 2 November 2012

MAKE UP TUNANG NATURAL

Nama: Suraya
Tempat: Paya Jaras Sungai Buloh Selangor
Perkhidmatan: Pertunangan

masa ni satu hari sebelum tunang,yaya buat test make up dengan ekin.untuk test make up ni biasa ekin buat di butik sahaja 

muka sebelum dan selepas make up
#no edit just add on watermark dan combine picture
*no eyebrow trimmed
*no eyelashes as a request

dekorasi majlis pertunangan yaya yang simple dan eksklusif

Mini Pelamin
Bunga Pom Pom yang diikat kemas di dinding depan bilik suraya..
(cute kan)

Mini kek fondant menjadikan hiasaanya lebih mudah untuk dipelbagaikan disamping kelihatan cantik dan lebih kemas
#Ingat kek fondant lebih sesuai untuk keraian sama ada untuk majlis pertunangan atau perkahwinan kerana untuk mengelakkan risiko kerosakkan untuk perjalanan jauh selain penggunan topping menjadikan hiasan lebih hidup

memori saya bersama suraya
#frust betol gmbar xclear sebab lens problem,,,xreti saya nak edit sebab memang xpandai edit pun huhu :'(

Make yang sesuai untuk pertunangan atau pernikahan
#ekin suka make light je kalau tunang atau nikah request dari kebanyakkan bakal pengantin
Solekan semula jadi

masa ni lagi beberapa menit suraya bergelar tunangan orang wewwittt

Alolo..ayu gitu

SEMOGA BERBAHAGIA BUAT SURAYA DAN AIDIL

Anda juga Mungkin Meminati

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Receive all updates via Facebook. Just Click the Like Button Below

Powered By | Dania Bridal