Followers

SILA LENGKAPKAN FORM INI UNTUK DAPATKAN SEBUT HARGA

NAMA:
ALAMAT EMAIL:
NO TEL/HP
TARIKH MAJLIS
LOKASI MAJLIS
KONSEP & TEMA MAJLIS
BUDGET MAJLIS(MAX)
SILA TANDAKAN PERKHIDMATAN YANG DIPERLUKAN PAKEJ LENGKAP(KATERING/KHEMAH/ANDAMAN RUMAH)RM13.90
PAKEJ LENGKAP (KATERING/DEWAN/ANDAMAN DEWAN)RM14.90
PAKEJ RUMAH
PAKEJ DEWAN
PAKEJ TUNANG
MINI PELAMIN NIKAH/TUNANG
BAJU TUNANG
BAJU BERSANDING LP
PELAMIN BERSANDING-DEWAN
PELAMIN BERSANDING-RUMAH
PELAMIN BERSANDING-BWH KHEMAH
AKSESORI LENGKAP
HIASAN BILIK TIDUR
HIASAN TANGGA
HIASAN MEJA BERADAP
WALKWAY
KATERING
KHEMAH
FOTOGRAFI
MAKE UP TUNANG
MAKE UP NIKAH
MAKE UP SANDING

Form provided by Freedback.

Friday, 20 April 2012

HARGA SEWAAN PELAMIN TUNANG & KAHWIN 2012

Mini pelamin bermula dari RM499 sehingga RM999.
Pelamin di rumah bermula dari RM799 sehingga RM1,999.
Pelamin di dewan bermula dari RM1,800 ke atas.

 Harga yang dipaparkan adalah sebagai panduan sahaja. Berbincanglah dengan kami untuk mendapatkan harga yang bersesuaian dengan bajet anda.
Sekiranya anda inginkan kelainan di dalam majlis perkahwinan anda berdasarkan konsep tertentu, berbincanglah dengan kami. Insya-Allah kami akan
 MENJADIKAN MAJLIS ANDA BEGITU SEMPURNA UTK DIKENANG
Terma & Syarat
  • Pakej di atas boleh diubahsuai mengikut bajet anda. 
  • Harga pakej di atas tidak termasuk kos pengangkutan. Kos pengangkutan adalah bergantung kepada kawasan.


    Friday, 13 April 2012

    MINI PELAMIN TUNANG ELEGEN

    CONTOH-CONTOH MINI PELAMIN TUNANG
    YANG TERDAPAT DI BUTIK PENGANTIN DANIA
    KALAU PELAMIN SAHAJA MINIMUM RANGE RM400++
    BERGANTUNG DENGAN DEKO & PENGGUNAAN PROP ...
    KAMI JANJIKAN YANG TERBAIK UNTUK ANDA
    LEBIH BAIK JIKA ANDA AMIK PAKEJ
    LAGI BERBALOI-BALOI &MURAH..
    WITH BAJU SEDIA ADA+MAKE UP SEKALI LET GO!! 
    KANNNNN....
    PLIH YANG SESUAI UNTUK CITARASA ANDA OK (^_^)




    Wednesday, 11 April 2012

    MAKE UP DINNER MURAH 2012

    THE BEST PRICE MAKE UP DINNER OR MAKE UP TO GO ANY FUNCTION.
    HANYA UNTUK BULAN APRIL DAN BULAN MEI 2012..

    p/s kalau nak ajak kawan2 untuk make up cmni pun leh.Sebab saya nak banyakkan lagi koleksi gambar model2 yang telah dimake up kan.sape tahu saya leh letak gmbr anda di majalah terpilih..tq

    Tuesday, 10 April 2012

    Friday, 6 April 2012

    WAKTU TERLUANG SAYA

    Salam

    hari ni saya nak buat sesuatu yang di luar kebiasaan.Asik-asik cerita pasal tunang atau kahwin je kan.so saya nak cerita detail sikit pasal diri saya untuk bloger2 lebih mengenali saya.Just to inform blog dania bridal ni bkn hanya untuk entry yang formal je hehehe..yang formal leh gi website www.daniabridal.com tu pun masih lagi dikemas kini.Memulakan sesuatu perkara yang kita sendiri suka lain sangat..saya memang suke make over kan muka org! siyes rasa puas hati..pastu bermula la perasaan nak try buat dekorasi pelamin..dari zero xthu pe2 but now saya leh berbangga dengan diri saya.key word nye ialah rajin menelaah pasal pelamin.i totally dpt inspired daripada wedding luar malaysia..simple,cantik,elegan dan ada unsur-unsur romantis..beruntungnye saya ada pasangan hidup yang memahami give u 100% moral support untuk kembangkan lg bisnes butik pengantin dania.Asalnye bermula kecik-kecik je kt rumah then kami take over biz dari sorang akak ni kak yan tp xleh mention butik pe :)..so drpd make up,baju ,pelamin,gubahan hantaran semuanya saya yang buat dan my partner.

    InsyaAllah..kalau diberi rezeki lebih kami nak cari tempat yang lebih besar sikit untuk buat foto studio sendiri.dats my plan.Waktu-waktu terluang saya suka tgk video make up..terfikir coming soon nak buat video make up sendiri so leh upload dgn orang then see the feedback.hahaha Selain drpd tu saya suka sangat tgk blog kehidupan orang lain mcm Haniz Zalikha( inibelogsaya.blogspot.com ) banyak pasal fesyen dan kehidupan, Fatin suhanna (fatinsuhanna.blogspot.com) cuz ada jual tudung yg sangat sweet n kalau la ada peluang untuk make over kan si comel fatin ni kan best, Umi Rosmah (cakekasihummi.blogspot.com) leh tgk banyak kek yang sedap-sedap bl lapar nyum nyum

    Kite kena cari orang-orang yang positif supaya kita sendiri jadi positif..Hidup ini ada macam-macam masalah.kadang naik kadang turun.tapi bila kita fokus dan bagi 100% seikhlas dari hati kita.Biz kita pun akan tanpa kita sedar akan jadi satu tahap yang lebih berjaya..Aminn


    Sekian

    Thursday, 5 April 2012

    MAKE UP TUNANG YANG SIMPLE


    BEFORE &AFTER

    Make tunang yang sweet n simple
    tema light pink

    MINI PELAMIN BUAIAN BERENDOI CUKUR JAMBUL

    Kami Masih melanjutkan Promosi Tahun 2012 pada harga yg rendah



    Mini Pelamin Buaian Berendoi dan Cukur Jambul


    Pada harga RM350 sahaja!
    Set Lengkap
    - Backdrop beserta hiasan
    - Buaian beserta hiasan
    - Skirting+tilam+setbantal
    - 2 stand flower
    - 2 bunga pasu
    - 4 Flower ball
    - Carpet
    - Sportlight





    Cepat dapatkan harga promosi sekarang!!!

    Penyambut tetamu penting dalam majlis kahwin

    Assalamualaikum . 

    Seperti yang kita tahu dalam majlis terutamanya majlis perkahwinan, penyambut tetamu memainkan peranan penting untuk tetamu-tetamu yang hadir. Penyambut tetamu atau 'usherette' merupakan individu yang ditugaskan untuk berperanan sebagai penyambut, penunjuk arah dan pengiring tetamu ke dalam dewan atau ke tempat duduk .


    Penyambut Tetamu Yang Baik .
    Bagi anda yang bakal melansungjan majlis perkahwinan, anda juga perlu tahu ciri-ciri penyambut tetamu yang baik apatah lagi jika majlis perkahwinan anda mempunyai tetamu jemputan yang penting. Penyambut tetamu penting sebagai endokong imej sesuatu majlis, jadi amat penting penyambut tetamu menonjolkan imej dan bertingkah laku baik .

    Kritertia penyambut tetamu yang baik ialah
    • Memiliki perwatakan yang baik dan menarik .
    • Tingkah laku sopan dan berbudi bahasa.
    • Pergerakan pantas - mampu melaksanakan tugas dengan cekap 
    • Sabar dan tidak cepat marah
    • Mahir dalam teknik menyambut iaitu tatacara menyambut dalam pelbagai situasi
    • Sentiasa melemparkan senyuman 
    • Pandangan tepat dan tidak juling
    • Tahu susunan tempat duduk 
    • Mengetahui aturcara majlis
    • Tahu protokol 
    Bidang Tugas
    Untuk memastikan majlis anda berjalan lancar, pastikan setiap penyambut tetamu yang anda lantik tidak kiralah di kalangan keluarga, saudara mara atau pun rakan-rakan mengetahui bidang tugas mereka . Penyambut tetamu mempunyai tanggungjawab besar dalam memastikan kelancaran majlis .

    Tugas-tugas penyambut tetamu adalah  :

    • Menyemak senarai jemputan yang akan hadir dengan tempat duduk yang telah ditentukan 
    • Mengenali / mengetahui tetamu yang akan hadir 
    • Menyambut ketibaan tetamu 
    • Mengedarkan aturcara kepada tetamu 
    • Menunjuk dan mengiringi tetamu ke tempat duduk
    • Memberi apa-apa maklumat yang diminta tetamu
    • Membantu tetamu dalam pelbagai hal yang mampu
    • Menjaga ketenteraman majlis
    • Menjaga keselesaan tetamu 
    :) 

    Anda juga Mungkin Meminati

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

    Receive all updates via Facebook. Just Click the Like Button Below

    Powered By | Dania Bridal